Αναγνώστες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

eΝ@Σ ΤΟΙΧΟΣ ..ΜΕ ΔΙ@ΔΙΚΤΥ@Κ@ ΜΗΝΥΜ@Τ@ !

Ο δρόμος μπορεί να είχε τη δική του ιστορία.... αλλά ο τοίχος του τώρα πια είναι ζωγραφισμένος με μηνύματα ασφαλούς πλοήγησης .
Ο δρόμος μας, έχει γίνει πλέον σημείο συνάντησης και θαυμασμού και πολύ το χαιρόμαστε!
Σκεφτόμαστε δε , ότι αν όλο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί από μια εθελοντική ομάδα , όλα μπορούν να συμβούν !
Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί οι άνθρωποι να συνεργάζονται και να έχουν να δώσουν ......



Στον τοίχο  αυτόν η εθελοντική μας  ομάδα "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη" σε συνεργασία με ειδικούς  graffiti και με τα σχολεία στα οποία έγινε η  δράση μας  :"Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω" , αλλά και με τις Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού &Παιδείας του Δήμου Πάτρας,   αξιοποιήσαμε  την τέχνη  του graffiti, για να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες τα μηνύματα των σχολείων που αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση στον κυβερνοχώρο.
Οι εικαστικές τέχνες και η μουσική προσφέρουν στον άνθρωπο ένα μέσον επικοινωνίας που προχωρεί πέρα  από τους λόγους....ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ.
Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό είναι δημιούργημα των σπουδαστών Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σπύρου Πλανήτερου και Φωτεινής Βελόνα, οι οποίοι είχαν και την ιδέα της σκηνοθετικής λήψης των φωτογραφιών αξιοποιώντας την παρουσία μικρών φίλων στο συγκεκριμένο σημείο!









Στόχος μας  με την ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο , που κάνουμε στα σχολεία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ εδώ  και τέσσερα πια συνεχόμενα χρόνια,  είναι να μην σιγήσουν οι παιδικές φωνούλες από τις γειτονιές ...λόγω την ενασχόλησης των παιδιών με το Διαδίκτυο.
Προσπάθειες πρόληψης σαν τη δική μας θα πρέπει να αποτελούν κοινή επιδίωξη του σχολείου , της οικογένειας και της πολιτείας γιατί όπως λέει και ο ποιητής:<<Αν σωθεί το παιδί , υπάρχει ελπίδα>>!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου