Αναγνώστες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΣΗ


Δράσεις για την «Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου»

Με αφορμή την  5η Φεβρουαρίου, που είναι αφιερωμένη σε δράσεις για την ασφάλεια  στο Διαδίκτυο,  θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση  με  κεντρικό σύνθημα :

                                 <ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ>.

στα  Δημοτικά Σχολεία,  Α. Αλισσού Αχαΐας και 36ο Δημοτικό σχολείο Πατρών   
Στο σχολείο του Α. Αλισσού η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30π.μ , ενώ στο 36ο δημοτικό σχολείο στις 11.00π.μ.
Η διάρκεια της ενημέρωσης σε κάθε σχολείο  θα είναι περίπου 2 ώρες.
 Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν οι κοινωνικοί λειτουργοί Κοντονή Κανέλλα  Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Λαμπρινή  Παππά,  οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στο πρόγραμμα  “ΑΡΙΑΔΝΗ” για την αποφυγή του εθισμού των εφήβων στο Διαδίκτυο και πραγματοποιούν από πέρυσι σε συνεργασία μαζί μας, ενημερώσεις σε σχολεία της Πάτρας  για την ασφαλή πλοήγηση,  μαζί με ομάδα τεσσάρων φοιτητών από το ΑΤΕΙ Πάτρας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. 
Η παραπάνω δράση υλοποιείται σε άμεση συνεργασία με την κ. Σακοβέλη Πηνελόπη, Υπεύθυνη  του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας.




Οι Βενιαμίν της ψηφιακής τεχνολογίας φαίνεται να χάνουν τον έλεγχο και την αίσθηση του μέτρου απέναντι στο μαγικό κόσμο του Διαδικτύου .Κατακτώντας αυτόν τον κόσμο οι μικροί, αποκομίζουν την αίσθηση πως και οι ίδιοι είναι μεγάλα παιδιά και κάνουν κάτι που το κάνουν μόνο οι μεγάλοι....
Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνει το Διαδίκτυο ένα σημαντικό μέσο ερεθισμάτων και ας εκμεταλλευτούν την τεχνολογία χωρίς να αλλοτριωθούν. 

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ....ΣΥΝΕΣΗ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου