Αναγνώστες

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

"Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, αλλά δε ρισκάρω"


                                             

 




Η ενασχόληση με τον εθελοντισμό είναι μία απλή αλλά ταυτόχρονα και σύνθετη διαδικασία.
 Μερικές φορές  προκύπτει γιατί απλά ένας φίλος ή γνωστός μας το ζήτησε. Άλλες φορές επιθυμούμε να ικανοποιήσουμε μία δική μας εσωτερική ανάγκη ή επιθυμούμε την ενασχόλησή μας με συγκεκριμένους φορείς και αντικείμενα δράσης. 
                                               

 Άλλοτε μπορεί να μας εμπνέει μια ομάδα εργασίας ή   μπορεί να θέλουμε να βρούμε μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με κάτι κοντινό στην ηλικία μας ή στο επίπεδο των δεξιοτήτων μας.
Οι εθελοντές συνήθως αναφέρουν αλτρουιστικά κίνητρα, όπως το «να προσφέρουν κάτι στην κοινότητά τους», ή να «υποστηρίξουν κάποιον οργανισμό ή φιλανθρωπικό σωματείο» που τούς έχει βοηθήσει. 
Ακόμη, για την «απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», ή «για να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο».
                                         


Οι δικοί μας εθελοντές, όλοι τους νέα παιδιά , κάποιοι από αυτούς απόφοιτοι, κάποιοι τελειόφοιτοι και κάποιοι φοιτητές ακόμα στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ, δέχτηκαν να μας ακολουθήσουν στο φετινό μας ταξίδι με τους μικρούς μας φίλους τους μαθητές.
                                         

Τα κίνητρά τους θα τα δούμε και θα τα αναλύσουμε μέσα από τα ερωτηματολόγια που μας συμπλήρωσαν ......
Άλλωστε για μας όποιο και να ναι το κίνητρο,  είναι θεμιτό....
Συναντηθήκαμε χθες λοιπόν με πολύ ενθουσιασμό και ορίσαμε  το πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους , γιατί δε σημαίνει ότι το να είσαι εθελοντής δεν λειτουργείς κάτω από πλαίσιο κανόνων και άτυπου συμβολαίου....
Προβληματιστήκαμε για το πώς και τι θα κάνουμε φέτος μπαίνοντας στις μαθητικές τάξεις. 
Τους παρουσιάσαμε και συζητήσαμε μαζί τους,  τους άξονες στο καινούργιο μας πρότζεκτ.
                                        

Ορίσαμε ρόλους για τον καθένα τους στη δράση μας , και τέλος τους αναθέσαμε αρκετή εργασία "για το σπίτι" όπως θα έλεγε ένας δάσκαλος!
Η φετινή μας δράση που θα αφορά την πρόληψη του εθισμού των μαθητών από το Διαδίκτυο είναι συνέχεια της προηγούμενης δράσης μας στα σχολεία και  θα έχει τίτλο "Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, αλλά δε ρισκάρω" δίνοντας έμφαση στο "Μέτρο" . 
Σε όσα σχολεία απευθυνθούμε,  η δράση θα εφαρμοστεί σε όλες τις τάξεις του σχολείου αφενός και αφετέρου θα συμπεριλάβουμε τους δασκάλους και τους γονείς των μαθητών.
                                             


Αυτή η συνάντησή μας είναι μόνο η αρχή γιατί έχει ακόμα πολλή δουλειά για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα όπως το έχουμε οραματιστεί .
 Τις λεπτομέρειες θα τις μοιραστούμε μαζί σας σε έναν ύστερο χρονο όταν θα έχουν ωριμάσει τοσο οι συνθήκες όσο και οι συνεργασίες αυτής μας της κίνησης. .

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ...ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ :
                        
                        "Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος.
                                    Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με άλλους."


                                              

                   ...............................ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου